Het is voor alle honden belangrijk om af en toe een bezoek aan de trimsalon te brengen. Kortharige honden (zoals een Labrador of Franse Bulldog) kunnen veel loszittend haar achterlaten. Stokharige honden (zoals witte Herdershond of een Duitse herdershond) kunnen ook veel onderwol achterlaten. U zal bij dit soort vachten duidelijk een verschil merken in huis! Voor honden met een vacht die door blijft groeien is een inkort behandeling of een uitdun behandeling belangrijk.

 


Trimbehandeling

Iedere hond die de trimsalon binnenkomt voor een  trimbeurt of een tussenbeurt gaat eerst in bad. Er wordt met een goede kwaliteit shampoo en conditioner gewerkt die geschikt is voor de vacht type van uw hond.

Na het wassen moet de vacht van uw hond  weer gedroogd worden, dit gebeurt met een professionele waterblazer of föhn.Een professionele waterblazer is een  blazer die het water uit de vacht blaast. Ook is een waterblazer voor langere vachten zeer geschikt om hierdoor beter het vuil uit te blazen en sneller klitten te ontdekken. Ook wordt door het gebruik van de waterblazer bij  vachten de dode losse haren en onderwol verwijderd op een natuurlijke manier. Er is ook een zachte föhn, daarmee föhnen we de gevoelige dunne vachten en de hoofdjes omdat deze minder hard blaast dan een waterblazer.

 

Vervolgens zal de hond getrimd worden op de manier die bij het vacht type past en bij de wensen van de eigenaar.Tijdens het trimmen worden ook de nagels nagekeken en indien nodig geknipt, de oren worden gecontroleerd (maar niet standaard uitgeplukt) en natuurlijk bekijken we of er bijzonderheden met betrekking tot de gezondheid is.

 

Na de trimbehandeling (en soms ook tijdens de trimbehandeling, als de hond dat nodig heeft) mag de hond vrij rondlopen in de salon.Natuurlijk worden de honden na de trimbehandeling beloond met iets lekkers.

 


Opfris Behandeling

Vindt u dat de vacht van uw hond de goede lengte heeft, maar zijn de ogen niet meer zichtbaar en de voetjes slordig? U kunt dan een afspraak maken voor een “Opfris behandeling”. De hond wordt gewassen, geföhnd, gekamd  de voetjes worden mooi rond geknipt, de haren voor de ogen worden weggeknipt, En de nagels worden geknipt.

 


Ontklitten

Klitten en/of vilt zijn in elkaar gedraaide haren die niet meer doorkambaar zijn.  Soms kunnen klitten en/of vilt smetplekken veroorzaken doordat de huid verstikt raakt en hierdoor niet kan ademen. De huid kan ook geïrriteerd raken doordat  klitten of vilt constant aan de huid trekken. De enige optie is dan om de vacht kort te scheren. Daardoor kan de huid weer herstellen en ademen.

 


Ontwollen 

Bij het ontwollen wordt de loszittende onderwol verwijderd. Dit wordt door middel van wassen, weken en uitblazen met de waterblazer gedaan zodat de vacht niet wordt beschadigd. Met deze methode wordt op een vachtvriendelijke manier de loszittende onderwol uit de vacht geblazen. Dit zorgt voor een luchtige, glanzende vacht die veel minder snel zal gaan klitten. Deze behandeling is bijvoorbeeld geschikt voor vachten zoals deze, Kees honden, Herders, labradors, Schotse Collie, Border Collie,  Golden retriever etc.

 


Scheren

Deze methode wordt toegepast bij diverse trimtechnieken vanwege het feit dat sommige lichaamsdelen altijd geschoren moeten worden. Dit is afhankelijk van de rasstandaard. Sommige honden worden helemaal geschoren. Dit gebeurt op wens van de eigenaar, of omdat het karakter van de hond een andere behandeling niet toelaat of wanneer de vacht zo in de klit zit dat er geen andere mogelijkheden meer zijn. Scheren wordt gedaan met behulp van een professionele tondeuse. Afhankelijk van de gewenste lengte wordt er gebruikt gemaakt van verschillende lengtes scheerkoppen.

 


Uitdunnen

Honden met een vacht die door blijft groeien worden geknipt. Hiervoor gebruiken wij diverse speciale uitdun scharen.Ook werken wij  met tondeuses met opzet kammen op deze manier kan de vacht op verschillende lengtes worden in gekort.
Deze behandeling is bijvoorbeeld geschikt voor Labradoodles, Poedels, Boomers, Maltezers, en Shih Tzu's.

 


Het schoonmaken van oren en ogen.

Ogen maken we schoon door vieze haren weg te knippen, en met een reiniging’s doekje het viezigheid bij de ogen voorzichtig weg te vegen.

De overtollige haren in de oren worden indien nodig met de schaar weg geknipt. Bij sommige rassen indien nodig wordt overtollig haar uit de oren geplukt.

 


Kammen & Borstels

Er zijn verschillende soorten borstels en kammen voor verschillende soorten vachten, zorg dat de vacht van de hond met de juiste materialen wordt behandeld. Door de juiste materialen te gebruiken word de vacht niet beschadigd en daardoor blijft de vacht glanzend en mooi.